tiistai 7. helmikuuta 2012

Snobeilua ja muuta

Alkuun ilmoitusluontoinen asia! Sain lopulta lähes kaikki tavarat uuteen asuntooni, tosin niiden purkaminen tuntuu todella vastenmieliseltä koska tuntuu että eiväthän ne ikinä tänne tule mahtumaan. :) olin siis tuonut kolme kertaa jo etukäteen tavaraa, ja nyt toin sitten autolla tämän verran:


Melkein kaikki on kyllä sijoiteltu jo jonnekin, mutta osa tuossa vielä odottelee.

Sosiologian tutorialissa keskusteltiin tänään snobeista, tai siitä mikä ylipäätään nykyään on snobia ja näkyvätkö luokkaerot jollain tavalla edelleen. Aika herkkä aihe sinällään, koska aika harva (kai?) haluaa ajatella olevansa snobi. Ja silti kaikki ovat omalla tavallaan, esim. meidän ryhmästä löytyy Applen läppäriä ja iPodeja yms, muista erottuvia vaatteita ja varmasti jokaisen musiikkimakukin on omasta mielestään todella uniikki. Ja niinhän se onkin, mutta entä sitten?

Myönnän, etten harrasta ketjuvaatteita, en halvemmista (H&M) enkä kalliimmistakaan (Topman, River Island jne.), ihan siksi etteivät ne miellytä. Myönnän myös, että oma vaatemaku on ihan liian kallis opiskelijalle, mutta en halua tehdä siitä numeroa. En ikinä ostaisi BOSSin valkeaa t-paitaa pienellä logolla hintaan £49,90 ihan siitä ilosta että voisin leijua sillä että rahaa löytyy (koska eihän sitä edes löydy), kun valkoisia t-paitoja saa kyllä muutamalla punnallakin. Valitettavasti tykkään esim. Marlboro Classicsin vaatteista, niissä on kiva tyyli ja hyvät värit, mutta tämäkään laukku ei varmasti lähde mukaan alle kahdellasadalla punnalla.

kuva Mallun catalogista
Löytyy minulta myös POLICEa, Calvin Kleinia, Ed Hardya, Dieseliä, Björn Borgia, Levisiä, Burberryä, jopa tuota Marlboro Classicsiakin. Mutta suurimmasta osasta ei näe, mitä merkkiä ne ovat, eikä missään nimessä tarvitse näkyäkään. Ne ovat vain kivan näköisiä vaatteita. Joo, tekeehän se ehkä minusta snobin, kalliit vaatteet ovat hyvä ostos jos etsii jotain mitä ei ole kaikkien päällä. Kaikki sortuvat snobeiluun, jos sitä ajattelee oikein laajasti. Nekin, jotka ostavat vaatteensa ketjuliikkeistä, koska totta kai jokainen haluaa ajatella olevansa uniikki. Ja niinhän jokainen onkin! Pakko sanoa, että vaikka en koskaan haluakaan omistaa paljon rahaa, kadehdin silti ihmisiä jotka asuvat esim. Manhattanilla tai Lontoon keskustassa tai edes vaikka noissa uusissa lasitaloissa Meadowsin vieressä, ajelevat paikasta toiseen limoillaan ja Ferrareillaan. Joidenkin mielestä on snobia snoukata tai skeitata, toisten mielestä on snobia juoda jotain muuta bisseä kuin Carlsbergiä (se on aika hauska ilmiö btw), toisten mielestä on snobia asua Helsingissä, kuunnella jazzia, käyttää lätsää ja kaulahuivia pipon sijasta jnejne. Blogin pitäminenkin voi olla snobia. Tajuatte varmaan pointin. Mistä tahansa saa snobia jos haluaa, ja kaikissa on jotain sellaista, jonka voi ajatella olevan snobia. Ehkä sekin kertoo siitä että ei sitä enää nykyään voi sanoa ollenkaan mikä on mitä. C'mon, kaikki on yksilöitä, ja jos otetaan joku keskiarvo esim. pukeutumisen mukaan, niin loppuunsa siinä tasan keskellä ei ole kovinkaan paljoa ihmisiä. Olen miettinyt, että jos pidän jotakuta snobina, ehkä kadehdin tiettyjä juttuja siinä ihmisessä, haluan vaikka ne überhienot kuulokkeet mitkä sillä on kaulassa tai samanlaiset rastat. Jos jonkun luokittelee snobiksi, siitä voi tavallaan tehdä negatiivisemman asian ja sitten sen kanssa on helpompi elää? Ainahan vois olla asiat paljonkin paremmin, ja kummasti muiden elämä tuntuu paljon jännemmältä ja itsensä tuntee jotenkin alempiarvoiseksi. Luennoillakaan ei aina kehtaa aloittaa keskustelua vieruskaverin kanssa kun miettii että tuo näyttää siltä ettei sitä kiinnosta. Mutta samat ongelmat niillä muillakin on, totta kai. Sitä kun näkee ihmisestä vaan sen puolen minkä se haluaa näyttää, niin totta kai sitä miettii että vau! :D tai ei nyt aina tietenkään. Mutta niin, toivottavasti pointti tuli selväksi. Koska itselleenkin ja ylipäätään kaikelle pitää osata nauraa, loppuun vielä läppää hipstereistä, jotka ovat niiiiin yksilöitä! Mutta niinhän me kaikki. :) ja miten jonkun voi tuomita ulkonäön perusteella muutenkaan, sekinhän on jo aika vanhanaikaista. ;)






tämä tyyppi näyttää mun mantsan luennoitsijalta, hahahahaha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti