keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Maallisempia asioita

En millään halunnut yrittääkään laittaa äskeiseen postaukseen muuta asiaa, pysyipähän kerrankin kasassa. Nyt sitten muihin asioihin, joita ei sitten niin paljoa olekaan. Kävin tänään ensimmäistä kertaa Royal Botanic Gardenin kasvihuoneissa, olivat kyllä mielettömän hienot, kaikkea aavikkohuoneesta aina pienessä lammessa uiskenteleviin karppeihin. Kohta lähden katsomaan Andrei Tarkovskyn ohjaaman kulttileffan 'The Mirror', joka mukailee mielipuolisesti tajunnanvirtaa. Kuulemma todella haastava, mutta antoisa elokuva. Saattaapa olla vähän ahdistavakin. Tässä traileri (ilman tekstejä kylläkin, mutta ehkä se tavoittaa tunnelman):


Kämppäasiat sain kuntoon, vuokranantajat ottivat yllättävän hyvin kun ilmoitin vain kuukautta ennen lähtöä (kahta ennen olisi pitänyt). Luulin, että tästä olisi pidempi taistelu tullut. No, toisaalta he halusivat loppuajan vuokran yhtenä könttänä, johon päätin sitten olla suostumatta. Brittiläinen takaajakin olisi käynyt, mutta mistäpä minä sellaisen? Uudessä kämpässä ei kuulemma ole millään muulla väliä kuin sillä että vuokra maksetaan ajallaan. Tänään sain parinkymmenen kohdan listan siitä, mitä kaikkea täällä kuuluisi tehdä ennen kämpän tsekkausta. Uskomatonta hommaa, ja sanotaanko että jos kaiken tuon teen, niin kämppä jää paljon parempaan kuntoon kuin ennen tänne tuloa. Ikkunoita ei varmasti oltu pesty, eikä muuten imurin pölypussia tyhjennetty _koskaan_. Taitaa tulla hauskaa kun aletaan takuuvuokrasta taistelemaan. Tässä pari kaunista yksityiskohtaa muuttopäivältä, jolloin luonnollisesti kuvasin kaikki epäkohdat, koska tiesin että kyllä se takuuvuokra keinolla tai toisella keplotellaan:

Mitähän eritettä sohvastani löytyy?

'Please leave the property in the same clean and tidy condition as originally handed over.' Yes, please!

Ai että ku ikkunatkin kiiltelee puhtauttaan!

Jostain syystä ei edes pahemmin jaksa kuumotella tällaiset asiat. Fiilikset on hyvät, huomenna on vapaata, ulkona on kymmenisen astetta lämmintä ja jos tästä taivas vielä vähän selkenee niin pääsee revontulia katselemaan, ja seuraaviksi illoiksi on tekemistä nyt ainakin sunnuntai-illalle asti, joten mikäs tässä ollessa. :) myös eräs minulle sanottu lausahdus on nostanut todella paljon mielialaa. Tämä tosin edellyttää ihan perusmatikan osaamista. Kaikessa negatiivisuudessaan se on hellyttävän optimistinen: 'maybe we will be lucky to demonstrate that minus and minus give plus'. Ehkä se kertoo myös jotain syvällistä ihmissuhteista, välittämisestä, luottamuksesta, ennen kaikkea toisen tukemisesta. Tämän kaltaista optimismia minäkin ymmärrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti