lauantai 29. lokakuuta 2011

Sekalaista

Niin, sekalaista kuuluu. Viikko meni niin äkkiä, että ihan hirvitti. Opiskelijaelämä maistuu aina vaan paremmin, oon alkanu tykkäämään jopa tutorialeista, vaikka yleensä yli neljän hengen ryhmässä muutunkin enemmänkin tarkkailijaksi kuin aktiiviseksi osallistujaksi. Tosin käyn myös vapaaehtoisessa keskusteluryhmässä kerran viikossa, missä voi parantaa aktiivisuuttaan. Itsellä se ongelma on ehkä eniten siinä, että oma englanti kuulostaa niin tönköltä natiiveihin verrattuna. Ja kun itsestä löytyy pieni perfektionisti sillä saralla ainakin, niin puhuminen ei tule ihan luonnostaan. Tosin sen verran on kahdessa kuukaudessa tapahtunut jo, että nyt meinaa joskus vahingossa alkaa puhumaan suomea, kun englanti alkaa tuntua yhtä luonnolliselta!

Nää on meidän naapureita, asustelee tommosissa ökylinnoissa paskiaiset! :)))
Toinen seikka minkä oon huomannu on, että tää syksy on täällä todella pitkä. Tuntuu, että on jämähtänyt Suomen syyskuulle ihan totaalisesti. Ensi viikollakin mennään taas jo lähemmäs kahtakymppiä, ja on kuitenkin marraskuu. Ei todellakaan mitään valittamista, hassua vaan miten aamuisin on jo pimeää melkein kahdeksaan asti ja silti on niin alkusyksyinen olo, varsinkin kun aurinkokin paistoi pari viime päivää. Sitkeästi laitan joka aamu liikaa vaatetta ja kadun sitä jo viiden minuutin kävelyn jälkeen. Meiltä kun on melkein pelkkää ylämäkeä  vanhaan kaupunkiin. Mukavaa btw kun lopultakin on muotia semmoset vaatteet mitä tykkään käyttää. Ehkä saan niistäki joskus kuvia aikaiseksi.

Loistavaa Banksyn graffititaidetta


Koulussa on oppinu aika paljon ahdistavia asioita lisää maailman tilasta, tässä loistava video:


Ärsyttää, kun minulta on kysytty, että miksi oot kasvissyöjä kun kerran voisit syödä lihaakin?!? Voisin varmaan, mutta se alkaa olla jo todellakin periaatekysymys, lihan syömisestä tulee jo todella huono omatunto. Mantsan tutorialia varten piti jäljittää jotain tuotetta ja sen alkuperää, seurasin KFC:n kanaa, joka onkin eräs epäeettisimmistä vaihtoehdoista. Yhdysvalloissa teurastetaan miljoona kanaa joka tunti pelkästään KFC:n lihoiksi, ja jos haluaa nähdä videota kanoista, jotka ei pysty kävelemään erilaisten jalostuksen aiheuttamien mutaatioiden, tai kasvuhormonin aiheuttaman luonnottoman nopean kasvun seurauksena, voi katsoa seuraavan videon, jossa näkyy myös mukavia juttuja teurastuksesta. Itse lopputulos, joka muistuttaa niin vähän kanaa, että on helppo unohtaa niiden olleen eläviä olentoja. 





Facebookissakin liikkuu kuvia esim. pentutehtailijoiden koirista, jotka on 'kulutettu' ihan loppuun ihmisen omiin tarkoituksiin ja rahan takia, ja silti kanaa ja nautaa syödään hyvällä omallatunnolla. Millään muulla eläimellä vastaava hyväksikäyttö tuskin olisikaan mahdollista. Pentutehtailijatkin ovat todella marginaalinen osa verrattuna lihantuotantoon.

Tässä myös kiva pikkufakta, videota en kehtaa lisätä. At one KFC “Supplier of the Year” slaughterhouse in West Virginia, workers were caught tearing birds’ heads off, ripping them apart, spitting tobacco into their eyes, spray-painting their faces, and throwing them against walls—all while the birds were still conscious and able to feel pain. This is in stark contrast to KFC’s claim that it “only deal[s] with suppliers who promise to maintain our high standards and commitment to animal welfare.”

Turhaanpa tässä edes löpisee, mitäpä sitä luulee saavansa aikaiseksi. En tiedä edes muiden mielipidettä asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti