sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Uusi koti

Tämän vuoden asun siis kahden bulgarialaisen Martinin kanssa, jotka onneksi molemmat ovat erittäin mukavia. Toista Martinia en ollut tavannut koskaan aiemmin, ja hän muutti tähän kämppään edes näkemättä kuvia etukäteen, ja asusteli viikon itsekseen ennen kuin minä saavuin tänne. Muutamassa päivässä on ehditty tutustumaan jo tosi hyvin ja onneksi Martin on mukava ja ennen kaikkea siisti, haluaa pitää keittiön puhtaana ja siivoaa jälkensä heti ruoanlaiton jälkeen yms. Tänään sain apua kun muutin huoneeni järjestystä, jotta sain tilaa kirjoituspöydälle, jonka varastin toisen Martinin valtavasta huoneesta (siellä oli kaksi), ja purkaessani tavaroita Martin lauleskeli keittiössä Pearl Jamin tahtiin. Tavaraahan minulla on se about 100 kiloa, ja huoneeni näyttäisi olevan alle kymmenen neliötä. Tältä se nyt kuitenkin näyttää (osa tavarasta on vielä purkamatta tosin):




Kuten kuvista näkyy, vapaata lattiatilaa ei varmasti ole paria neliötä enempää, mutta siitä huolimatta huone on kiva, koska sinne paistaa aurinko aamupäivästä alkuiltaan, ja viimeiset säteet lämmittävät mukavasti kun tässä sängyllä istuskelee tai makoilee. Pieni huone lämpenee muutenkin todella nopeasti, ja siitä tulee olemaan talvella hyötyä. En muutenkaan koe tarvitsevani äärettömän paljon tilaa, ja jostain syystä tiesin heti huoneen nähdessäni, että haluan asua tässä, vaikka muut kaksi huonetta ovat huomattavasti isompia. 







Eilen kävin vain kävelemässä ympäriinsä oikeastaan kahteen otteeseen, ensin aamupäivällä ja myöhemmin vielä illalla. Kaipa sitä asuu oikeassa paikassa, kun tekee mieli lähteä lenkille ihan vain siitä ilosta, että näkee kaupunkia ja voi ihastella kaikkia asioita, joita rakastaa täällä. Huomenna koulu sitten alkaa, ja napotan luentosalissa virkeänä kello yhdeksältä. Onhan tätä odotettu, ja kaikki asiat näyttävät järjestyneen taas kerran, sain mm. kaikki ne kurssit mitkä halusinkin, vaikka eri tiedekunnan kursseille voi olla vaikea päästä, koska ensisijaisesti sinne valitaan kaikki sen tiedekunnan opiskelijat, sitten vaihtarit ja viimeisenä muiden tiedekuntien opiskelijat. Kursseista lisää myöhemmin, niiden innoittamana varmaan tulen kirjoittamaan yhden jos toisenkin kantaa ottavan postauksen. Mutta nyt iltapalalle ja nukkumaan, hyvää alkavaa koulu/työviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen lukuvuoteen! Toi sun huone on ihanan kotoisen oloinen :)

    VastaaPoista
  2. kiitän! ja onnea sinnekin opiskeluihin. :)

    VastaaPoista