keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Paljon (turhaa) asiaa

Nyt ollaan koko porukka kasassa kun toinenkin Martin kotiutui Bulgariasta, ja eilen hän vuokrasi auton kaverinsa kanssa tuodakseen kaikki tavarat. Itse olin samaan aikaan jossain poliittisessa väittelyssä, joka kuulosti äärettömän kiinnostavalta mutta todellisuudessa se olikin todella tylsä. Aiheena oli Iranin ydinohjelma ja kaikkien piti valita maa, jota edustaa ja vetää sitä roolia sen maan näkökulmasta, ja ilmeisesti se simuloi YK:n yleisneuvoston kokousta. Iso osa äänessä olijoista oli brittiläistä yläluokkaa, puvut päällä ja röyhkeällä asenteella. Puheenvuorojen oli tarkoitus olla vitsikkäitä mutta 'vitsit' olivat niin high brow että minulta ne valitettavasti menivät ohi. Livahdin siis kotiin, ja heti alaovella odotti valtava kasa tavaraa, jotka Martin oli kipannut sinne. Suureksi yllätyksekseni siinä olivat loputkin minun tavaroistani, mm. tulostin ja soundsystem, joita en odottanut enää koskaan näkeväni. Toinen Martin oli ostanut Tescon omenapiirakan jääkaappiin ja halusi meidän syövän sen porukalla illalla, 'and i don't want to hear any objections'. Raahasin siis kajarit keittiöön ja kuunneltiin vanhaa rockmusaa ja hengailtiin samalla kun syötiin sitä omenapiirakkaa. Martin on vasta löytänyt jonkun sovelluksen puhelimeen joka skannaa tuotteiden viivakoodit ja näyttää kalorimäärät, ja hän on aika maanisen innoissaan tästä sovelluksesta. En ehkä olisi halunnut tietää, että syömässäni piirakanpalasessa oli 600 kaloria.


Koska omistan kolmenkympin kajarit ja subbarin, korkeat äänet toistuvat todella huonosti ja se oli ärsyttänyt siitä asti kun ne ostin. Eilen löysin Spotifyyn asennettavan sovelluksen Equalify, joka näyttää tältä:


Siinä voi siis manuaalisesti säätää äänikäyrää, tai valita valmiista asetuksista itselleen sopivan. Ohjelma on tietenkin myös ilmainen ja vasempaan yläreunaan pitäisi heti asennuksen jälkeen ilmestyä EQ ja tätä klikkaamalla ohjelma alkaa toimimaan, joten vink vink jos joku haluaa parantaa kuuntelukokemustaan! 


Ilmeisesti kuukauden Euroopan-reissu oli näille housuille liikaa, ne olivat alkaneet repeilemään jo sieltä sun täältä, mutta toissapäivänä kumartuessa toinen lahje repesi käytännössä puoliksi irti. Kyseessä olivat lempihousuni, joihin on myös ommeltu salatasku esim rahan jemmaamiseen, joten sääli on heittää nämä menemäänkään. Ajattelin, että ehkä vielä klubatessa pystyn näitä housuja käyttämään, enkä edes erotu joukosta klubeilla, joissa tykkään käydä, ja jotka ovat muutenkin vähän 'rouheampia'. Salatasku paljastui sen verran käteväksi reissun aikana, että öisin täällä liikkuessa pidän mieluiten rahani siellä, enkä taskuissa. Lompakkoa en koskaan edes ota mukaan. Päivänvalossa tarkastelua housuni eivät ehkä kuitenkaan kestä, joten uudethan minun oli ostettava. En ole erityisen hyvä shoppailija, ja vältän kauppoja parhaani mukaan, koska vaatemakuni on auttamattoman kallis. Shoppailuun Edinburgh on kuitenkin oikein loistava, ja kävelin vain Princes Streetiä päästä päähän ja pysähdyin joka kaupassa, kunnes löysin etsimäni housut. Juuri tällaisia housuja löytyy kyllä jokaisesta kaupasta, joka miestenvaatteita myy, ja parissa ensimmäisessä olikin ihan OK-näköisiä housuja parillakympillä. Ehkä kolmannessa kaupassa näin upeat maitokahvin ruskeat farkut, jotka paljastuivatkin Dieselin farkuiksi, hintaa £120. Valitettavasti näin käy joka kerta, ja sen jälkeen alkaa mahdollisimman samanlaisen mutta huomattavasti halvemman kopion etsintä. Uskomatonta kyllä, löysin hyvin samankaltaiset farkut neljälläkympillä muutamaa liikettä myöhemmin, ja vaikka nekin olivat tuplasti kalliimmat kuin monet aiemmin katsomistani, jouduin silti ostamaan ne, koska niissä oli 'sitä jotain'. 


Tänään alan myös lopultakin parantua inhottavan sitkeästä flunssasta, jonka aikana minulla luultavasti myös oli kuumetta, ainakin lihaskivusta ja voimattomuuden tunteesta päätellen. Kuumeen mittaamisesta ei kuitenkaan olisi ollut mitään hyötyä, kouluun kun kuitenkin on raahauduttava. Neljä kuudesta viikon luennostani on aamuyhdeksältä, enkä oikeastaan edes käsitä miten se on mahdollista. Huomenna on viikon ainoa myöhäinen herätys, ja aion todellakin nauttia siitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti