sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Keskittymisongelmia

Alkaa näin loppumetreillä olla perinteisesti motivaatio hukassa! Ensimmäinen tentti on vasta torstaina, vaikka itse jo mieluummin ajattelen sitä kun kohta pääsee Suomeen ja huilimaan kouluhommista. Kymmenen päivää pitää vielä muka jaksaa rutistaa. Ajattelin tosin käyttää vähän aikaa kevään kurssivalintoihin, tässä on syksyn mittaan huomannut uusia kiinnostuksen kohteita ja kursseja vois päivittää sen mukaan.






Toissayönä oli satanut useamman sentin lunta, syöksyin siis heti aamusta kuvailemaan, tunnelma ulkona oli jouluinen. Bannerikin piti sitten päivittää talvisemman näköiseksi, vaikka eihän täällä tuolta oikeasti näytä, lumet suli jo iltapäivällä ja tänään oli 6 astetta lämmintä. Melko ankealta näytti valkea lumi harmaiden kivitalojen katoilla, mutta samalla se luo tiettyä tunnelmaa. Yhteen aikaan ärsytti etten valinnut mitään modernimman näköistä kaupunkia asuinpaikakseni, mutta kerran aurinkoisena syyspäivänä tuolta mäeltä kaupungin silhuettia katsoessani ymmärsin miten siistiä se oikeastaan onkaan kun tämä kaupunki erottuu niin selvästi kaikista muista kaupungeista jotka tiedän. Välillä aina unohtaa asuvansa järkyttävän vanhassa harmaasta kivestä rakennetussa kerrostalossa, onhan se aika outoa. Ja se linna. Eipä se ihme oo että sitä tullaan ihmettelemään ympäri maailmaa, harvan kaupungin keskustassa mitään semmosta on korkean kukkulan laella.

...näin vaikuttavan näköistä ainakaan.







Mutta niin, asiaan. Lumi tekee maiseman rauhoittavan näköiseksi, hiljainen lumisade ja harmaa taivas on ehkä maailman rauhoittavin yhdistelmä. Kun seisoo metsässä illan alkaessa hämärtyä ja lumi sataa hiljakseen, peittää maiseman ja ympäröi. Ei siinä ole kiire mihinkään. Paitsi hetken päästä kotiin juomaan teetä ja lämmittelemään takan ääressä! Onneksi näyttää siltä, että kotona on tulossa valkea joulu.






1 kommentti:

  1. Oon kerran (vuosi sitten) käynyt Edinburghissa ja mun mielestä ne harmaat, vanhat kivitalot on kauheen kivoja! Tosiaan vähän erinäköinen kaupunki, kun monet muut, mutta hyvällä tavalla :)

    Oon vähän vahingossa jääny lueskelemaan tätä blogia, en enää edes muista mistä alunperin oon mahtanu tänne eksyä. Mutta kai sitä vois ihan "virallisestikin" alkaa lukijaksi :) Otat kovin hienoja kuvia ja Skotlanti ja ulkoimailla asuminen on kiintoisaa luettavaa.

    VastaaPoista